- 200 g jabĺk (2 veľké alebo 3 menšie jablká)
- 1 balenie lístkového cesta (230 g)
- 1 škoricový cukor (alebo 20 g cukru a ½ čl mletej škorice)
- 1 PL maslo
- 1 vajce
Čas prípravy: 15 min.
Čas pečenia: 20 min.
Počet porcii: 8 ks
Postup:
Jablká umyjeme, nešúpeme, nakrájame ich na drobné kocky. Ak chcete môžete ich nastrúhať nahrubo, vtedy z nich ale vytečie veľa šťavy a osobne preferujeme v tomto zákusku kocky, dodávajú taštičkám lepšiu štruktúru. Jabĺčka zasypeme škoricovým cukrom, premiešame.
Na panvici rozpustíme lyžicu masla. Rúru dáme vyhrievať na 180 stupňov.
Jabĺčka podusíme na masle asi 10 min. do zmäknutia. Rozložíme si lístkové cesto a narežeme ho na 8 rovnakých štvorcov / obdĺžnikov.
Do každého kúsku cesta uložíme kopcovitú lyžicu jabĺk. Ukladáme do spodnej polovice. Rozšľahaným vajíčkom potrieme okraje a cesto prehneme, teda zabalíme plnku.
Vytvorili sme tak taštičku, ktorej preložené okraje popritláčame vidličkou. Zabalené spojené taštičky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme 20 minút pri 180 stupňoch. Vychladnuté podávame a môžeme posypať práškovým cukrom so škoricou.
Tento článok pochádza z partnerského webu vydavateľstva Ringier. Obsah a údaje v ňom uvedené boli prevzaté bez redakčných zásahov.
Zdroj: zenyvmeste.sk
Autor: Andrea