hamburger menu
email icon
Prihlásiť
24. júl. 2025 o 20:30
Ringier Media, Azet Partner, zena.blic.rs

Je váš domáci chlieb na druhý deň tvrdý? Pekár prezradil ingredienciu, s ktorou ostane mäkký celé dni

placeholder
Profesionálny pekár prezradil trik, ako dosiahnuť, aby bol chlieb najmäkší. (ilustračný obrázok)
Zdroj: iStock

Nikto nemá rád chlieb a pečivo zo včera. Keď ich kupujeme v pekárni, zvyčajne sa predavačov pýtame na ich čerstvosť. Profesionálny pekár prezradil tajomstvo, ako upiecť chlieb a pečivo, aby bolo nadýchané ako obláčik.

Lifestyle
24. júl. 2025 o 20:30
Je váš domáci chlieb na druhý deň tvrdý? Pekár prezradil ingredienciu, s ktorou ostane mäkký celé dni

Nikto nemá rád chlieb a pečivo zo včera. Keď ich kupujeme v pekárni, zvyčajne sa predavačov pýtame na ich čerstvosť. Profesionálny pekár prezradil tajomstvo, ako upiecť chlieb a pečivo, aby bolo nadýchané ako obláčik.

V obchode ľudia často kontrolujú čerstvosť chleba tak, že sa ho dotknú, resp. jemne naň zatlačia zhora. Ak sa po zatlačení cesto rýchlo vráti do pôvodného tvaru, znamená to, že chlieb je čerstvý. Ak však zostane sploštený, radšej ho nekupujte – určite je starý.

Keď si pečiete chlieb doma, pravdepodobne ste si všimli, že rýchlejšie stvrdne a viac sa drobí pri krájaní ako ten z pekárne. V čom je tajomstvo? Akú prísadu pekári pridávajú do receptu, že ich pečivo zostáva dlho čerstvé a mäkké ako obláčik? Trik je v jednej nečakanej prísade, ktorú poznajú len profesionáli!

Čajová lyžička medu predlžuje trvanlivosť pečiva

"Trvanlivosť pekárenských výrobkov – chlebov, rožkov či placiek – môžete predĺžiť tým, že do cesta pridáte lyžicu medu. Vďaka tejto tajnej prísade zostanú rožky, žemle a chlieb dlho čerstvé a nebudú sa drobiť," vysvetľuje profesionálny kuchár z „Haggis Pub & Kitchen“.

Tento článok pochádza z partnerského webu vydavateľstva Ringier Media. Obsah a údaje v ňom uvedené boli prevzaté bez redakčných zásahov.

ringier-icon
© 2010 - 2025 Ringier Slovakia Communities s.r.o.
Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Vyrobené s love-icon láskou v Žiline