V obchode ľudia často kontrolujú čerstvosť chleba tak, že sa ho dotknú, resp. jemne naň zatlačia zhora. Ak sa po zatlačení cesto rýchlo vráti do pôvodného tvaru, znamená to, že chlieb je čerstvý. Ak však zostane sploštený, radšej ho nekupujte – určite je starý.
Keď si pečiete chlieb doma, pravdepodobne ste si všimli, že rýchlejšie stvrdne a viac sa drobí pri krájaní ako ten z pekárne. V čom je tajomstvo? Akú prísadu pekári pridávajú do receptu, že ich pečivo zostáva dlho čerstvé a mäkké ako obláčik? Trik je v jednej nečakanej prísade, ktorú poznajú len profesionáli!
Čajová lyžička medu predlžuje trvanlivosť pečiva
"Trvanlivosť pekárenských výrobkov – chlebov, rožkov či placiek – môžete predĺžiť tým, že do cesta pridáte lyžicu medu. Vďaka tejto tajnej prísade zostanú rožky, žemle a chlieb dlho čerstvé a nebudú sa drobiť," vysvetľuje profesionálny kuchár z „Haggis Pub & Kitchen“.
Tento článok pochádza z partnerského webu vydavateľstva Ringier Media. Obsah a údaje v ňom uvedené boli prevzaté bez redakčných zásahov.