hamburger menu
email icon
Prihlásiť
21. júl. 2025 o 20:30
Ringier Media, Azet Partner, blic.rs

Čokoládový koh povyšuje gastronomický zážitok na novú úroveň: Recept na šťavnatú pochúťku s krémovou polevou

placeholder
Čokoladový koláč.
Zdroj: iStock

Takmer neexistuje človek, ktorý by nemal rád čokoladový koh. Ak patríte medzi jeho fanúšikov, určite vyskúšajte verziu 2.0 – čokoládový koh s krémovou polevou. Recept sa síce mierne líši od klasického koláča, no zaručuje výnimočný gastronomický zážitok!

Lifestyle
21. júl. 2025 o 20:30
Čokoládový koh povyšuje gastronomický zážitok na novú úroveň: Recept na šťavnatú pochúťku s krémovou polevou

Takmer neexistuje človek, ktorý by nemal rád čokoladový koh. Ak patríte medzi jeho fanúšikov, určite vyskúšajte verziu 2.0 – čokoládový koh s krémovou polevou. Recept sa síce mierne líši od klasického koláča, no zaručuje výnimočný gastronomický zážitok!

Pre mnohých je čokoládový koh najlepší a najšťavnatejší koláč, ktorý vyvoláva spomienky na detstvo a babičkinu kuchyňu. Ľahký piškót namočený v mlieku nás vracia do bezstarostných čias. Ak obľubujete čokoládové dezerty, rozhodne skúste recept na čokoládový koh s krémovou čokoládovou polevou – my sme ho ochutnali a boli sme nadšení jeho chuťou!

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 15 lyžíc cukru
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 4 lyžice krupice
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 12 lyžíc oleja
  • 600 ml mlieka
  • 3 lyžice kakaového prášku
  • 100 g čokolády na varenie
  • 100 ml smotany na šľahanie

Príprava

Oddeľte bielka od žĺtkov a vyšľahajte ich na tuhý sneh. Postupne pridajte osem lyžíc cukru a pokračujte v šľahaní. Keď zmes zhustne, primiešajte tri žĺtka, štyri lyžice hladkej múky, štyri lyžice krupice, balíček prášku do pečiva, tri lyžice kakaa, 12 lyžíc oleja a 12 lyžíc mlieka. Všetko dôkladne premiešajte varechou, nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečte pri 180 °C, kým sa koláč nezačne oddeľovať od okrajov formy.

Kým sa koh pečie, pripravte polevu. Do hrnca nalejte pol litra mlieka, pridajte sedem lyžíc cukru a priveďte do varu. Horúce mlieko nalejte na vychladnutý piškót a nechajte ho vsiaknuť.

Do menšieho hrnca nalejte 100 ml smotany na šľahanie (nešľahajte ju!) a pridajte 100 g nalámanej čokolády na varenie. Zmes zohrievajte na miernom ohni, kým sa čokoláda so smotanou nespojí. Hotovou polevou prelejte koláč a nechajte stuhnúť. Najlepšie chutí, ak čokoládový koh necháte odležať cez noc v chladničke. Na druhý deň nakrájajte na kocky a podávajte.

Tento článok pochádza z partnerského webu vydavateľstva Ringier Media. Obsah a údaje v ňom uvedené boli prevzaté bez redakčných zásahov.

ringier-icon
© 2010 - 2025 Ringier Slovakia Communities s.r.o.
Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Vyrobené s love-icon láskou v Žiline