hamburger menu
email icon
Prihlásiť
01. sep. 2025 o 14:00
Ringier Media, blikkruzs

Mrazený chlieb môže byť zdravší než čerstvý. Odborníčka vysvetľuje prečo

placeholder
Mrazený chlieb môže podporiť trávenie aj zdravie čriev. (Ilustračný obrázok)
Zdroj: iStock

Mnohí z nás zamrazia chlieb, keď ho už nechcú jesť. Ale vedeli ste, že mrazený chlieb môže mať pozitívny vplyv na trávenie, hladinu cukru v krvi či zdravie čriev? Podľa mikrobiologičky Dr. Sary Marín sa počas mrazenia deje v chlebe zaujímavý proces.

Lifestyle
01. sep. 2025 o 14:00
Mrazený chlieb môže byť zdravší než čerstvý. Odborníčka vysvetľuje prečo

Mnohí z nás zamrazia chlieb, keď ho už nechcú jesť. Ale vedeli ste, že mrazený chlieb môže mať pozitívny vplyv na trávenie, hladinu cukru v krvi či zdravie čriev? Podľa mikrobiologičky Dr. Sary Marín sa počas mrazenia deje v chlebe zaujímavý proces.

Ako uviedla Dr. Sara Marín, známa výskumníčka v danej oblasti, časť sacharidov obsiahnutých v chlebe sa počas zmrazovania premieňa na prebiotickú vlákninu. To znamená, že takýto chlieb pomalšie zvyšuje hladinu cukru v krvi, ľahšie sa trávi, spôsobuje menej nadúvania, podporuje nervový systém a zároveň posilňuje črevnú stenu. V mnohých prípadoch je preto takto upravený chlieb dokonca zdravší než čerstvý.

Podľa odborníčky je najlepšie chlieb zamraziť už nakrájaný na plátky a následne ho rozmraziť v mikrovlnke alebo v hriankovači.

Tento článok pochádza z partnerského webu vydavateľstva Ringier. Obsah a údaje v ňom uvedené boli prevzaté bez redakčných zásahov.

ringier-icon
© 2010 - 2025 Ringier Slovakia Communities s.r.o.
Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Vyrobené s love-icon láskou v Žiline