Bábovka z orechov a mrkvy má krásne zlatú farbu, skvelú chuť a navyše je plná zdravých vecí, ktoré podporujú našu imunitu. Uvarte si kávu a vychutnajte k nej šťavnatú bábovku s pokojným svedomím, že nehrešíte.
Mrkva pridáva do bábovky príjemnú sladkú chuť a robí ju vláčnejšou a vlhšou. Okrem toho, mrkvová bábovka je tiež považovaná za zdravšiu alternatívu k iným druhom dezertov, ako sú napríklad koláče a cukrovinky.
Mrkva obsahuje vitamín A, ktorý je dôležitý pre zrak a zdravie kože, a taktiež vlákninu, ktorá pomáha udržiavať tráviaci systém zdravý. Mrkva obsahuje antioxidanty, ktoré chránia bunky pred poškodením voľnými radikálmi, ktoré môžu prispieť k mnohým chorobám, ako sú rakovina, srdcové choroby a Alzheimerova choroba.
Mrkva je bohatá na vlákninu, ktorá pomáha udržiavať zdravý tráviaci systém a znižuje riziko zápchy a ďalších tráviacich problémov.
Na mrkvovú bábovku potrebujeme
- Doba prípravy: 15 minút,
- Doba pečenia: 45 minút,
- Počet porcií: 12 ks,
Ingrediencie:
- 250 g surovej mrkvy,
- 200 g namletých vlašských orechov,
- 50 g špaldovej múky,
- 4 vajcia,
- 100 g trstinového cukru,
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva,
- olej na potretie bábovkové formy,
- strúhaný kokos na posypanie formy,
Postup receptu mrkvová bábovka s orechami - fotorecept
Vajcia rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. K žĺtkom pridáme cukor a vyšľaháme penu.
Mrkvy očistíme a na jemno nastrúhame. Orechy pomelieme.
Z bielkov pomocou šľahača alebo robota vyšľaháme sneh. Šľaháme 10 minút, kým nebude sneh tuhý.
K žĺtkom s cukrom pridáme prášok do pečiva, mrkvu, orechy a všetko premiešame.
Do zmesi na záver ručnou metličkou primiešame sneh z bielkov.
Formu na bábovku vytrieme olejom a vysypeme kokosom.
Cesto vylejeme do formy a dáme piecť na 170 °C na 45 minút.
Dobrú chuť.
Tento článok pochádza z partnerského webu vydavateľstva Ringier. Obsah a údaje v ňom uvedené boli prevzaté bez redakčných zásahov.
Zdroj: zenyvmeste.sk
Autor: Kristýna