hamburger menu
email icon
Prihlásiť
08. aug. 2025 o 11:00
zenyvmeste.sk, zenyvmeste.sk

Nepečený čokoládový cheesecake (recept)

placeholder
Nepečený čokoládový cheesecake.
Zdroj: Andrea

Pripravte si s nami tento nepečený čokoládový cheesecake podľa rokmi overeného receptu. Víkend bude naozaj dokonalý.

Lifestyle
08. aug. 2025 o 11:00
Nepečený čokoládový cheesecake (recept)

Pripravte si s nami tento nepečený čokoládový cheesecake podľa rokmi overeného receptu. Víkend bude naozaj dokonalý.

Nepečený čokoládový cheesecake

Famózny lahodný krémový dezert bez námahy: aj tak by sa dal klasifikovať nepečený čokoládový cheesecake. Krehký sušienkový korpus a dvojfarebná vysoká vrstva krému a navrchu ganache z bielej čokolády. Samotný krém je tvorený mascarpone, smotanou, tvarohom a rozpustenou čokoládou. Kombinácia týchto surovín chutí ako známy tvarohový dezert „Pribináčik“. Príprava je veľmi jednoduchá, najťažšou fázou je čakanie, kým stuhne v chladničke. Preto si ho môžete pripraviť napríklad na víkend už v piatok večer, cez noc v chladničke vytuhne a vychutnať si ho môžete už v sobotňajšie dopoludnie. Pre tento recept použite formu s priemerom 20 cm.

Nepečený čokoládový cheesecake.
Nepečený čokoládový cheesecake.
Zdroj: Andrea
Nepečený čokoládový cheesecake.
Nepečený čokoládový cheesecake.
Zdroj: Andrea

Ingrediencie:

Korpus:

  • 150 g maslové sušienky
  • 70 g maslo

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 500 g jemný tvaroh 
  • 200 ml smotana na šľahanie 33%
  • 5-6 PL práškový cukor
  • 1 balíček vanilkového cukru alebo ½ čl semienok vanilky 
  • 100 g biela čokoláda
  • 100 g mliečna čokoláda

Ganache:

  • 100 g biela čokoláda
  • 40 ml smotana na šlahanie 33%

Čas prípravy: 25 min.

Čas tuhnutia: 3 - 12 hodín

Počet porcií: 12 ks

Postup:

Začneme prípravou korpusu. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie (nemusíme). Sušienky rozdrvíme skoro na prach a zmiešame s roztopeným maslom.

Nepečený čokoládový cheesecake.
Nepečený čokoládový cheesecake.
Zdroj: Andrea

Na dno tortovej formy utlačíme sušienkovú zmes. Môžeme si pomôcť napríklad menším pohárikom na utlačenie. Vo vodnom kúpeli si môžeme zatiaľ pomaly roztápať oba druhy čokolády, ale samostatne.

Nepečený čokoládový cheesecake.
Nepečený čokoládový cheesecake.
Zdroj: Andrea

Samostatne vyšľaháme 200 ml šľahačkovej smotany. V druhej miske vyšľaháme mascarpone s tvarohom, práškovým cukrom a vanilkou.

Nepečený čokoládový cheesecake.
Nepečený čokoládový cheesecake.
Zdroj: Andrea

Ku tvarohovému krému pridáme šľahačku a ručne (môžeme aj s metličkou) zapracujeme smotanu do tvarohového krému.

Nepečený čokoládový cheesecake.
Nepečený čokoládový cheesecake.
Zdroj: Andrea

Krém teraz rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame vychladnutú roztopenú bielu čokoládu a do druhej polovice zas primiešame mliečnu roztopenú vychladnutú čokoládu.

Nepečený čokoládový cheesecake.
Nepečený čokoládový cheesecake.
Zdroj: Andrea

Ako prvú môžeme dať na korpus biely krém.

Nepečený čokoládový cheesecake.
Nepečený čokoládový cheesecake.
Zdroj: Andrea

Druhá vrstva bude hnedá – s mliečnou čokoládou.

Nepečený čokoládový cheesecake.
Nepečený čokoládový cheesecake.
Zdroj: Andrea

Posledným krokom je príprava čokoládovej ganache – polevy. Bielu čokoládu nalámeme na čo najmenšie kúsky. 40 ml šľahačkovej smotany zahrejeme (pozor nesmie začať vrieť). Horúcou smotanou zalejeme nalámanú čokoládu a miešame do rozpustenia. Ihneď nalejeme na náš koláč a dáme do chladničky tuhnúť.

Nepečený čokoládový cheesecake.
Nepečený čokoládový cheesecake.
Zdroj: Andrea

TIP: Ak chcete čokoládovú polevu z mliečnej alebo horkej čokolády, treba pridať adekvátne množstvo smotany, ktoré sa líši od druhu čokolády. Pri mliečnej čokoláde dajte na 100 g čokolády 60-70 ml smotany a pri horkej 100 ml smotany na 100 g čokolády.

Tento článok pochádza z partnerského webu vydavateľstva Ringier. Obsah a údaje v ňom uvedené boli prevzaté bez redakčných zásahov.

Autor článku: zenyvmeste.sk
Autor článku: zenyvmeste.sk
Zdroj: zenyvmeste.sk
ringier-icon
© 2010 - 2025 Ringier Slovakia Communities s.r.o.
Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Vyrobené s love-icon láskou v Žiline