Táto pochúťka sa dá pripraviť na tisíce spôsobov, no u nás väčšina ľudí preferuje vyprážané vajcia. Tie sú ideálne vtedy, keď bielok nie je pripálený, ale už stuhnutý, zatiaľ čo žĺtok zostáva tekutý.
Na dosiahnutie tohto výsledku stačí dodržať niekoľko jednoduchých zásad:
Vajcia by mali byť čo najčerstvejšie, so čistou a neporušenou škrupinou. Dôležité je tiež vybrať ich z chladničky aspoň 30 minút pred prípravou, aby mali izbovú teplotu. Väčšina ľudí si vyprážané vajcia pripravuje klasicky na panvici, no táto metóda je časovo náročnejšia a vyžaduje viac pozornosti. Práve preto si v súčasnosti získava popularitu nový spôsob – príprava vajec v mikrovlnnej rúre.
Stačí vajcia rozbiť na tanier, na niekoľkých miestach ich popichať vidličkou, pokvapkať lyžicou vody, dochutiť soľou a korením a zohriať v mikrovlnke približne 50–60 sekúnd.
Tento článok pochádza z partnerského webu vydavateľstva Ringier. Obsah a údaje v ňom uvedené boli prevzaté bez redakčných zásahov.