<!--Y5Sw1STiZEayoqy8-->
Lifestyle
26. Sep. 2025 o 20:00

ringier
Ringier Media, kobieta.onet.pl

Tento jesenný recept si zamilujete. Čokoládová torta s hruškami ako z francúzskej cukrárne

Čokoládová torta s hruškami vás dostane na prvý pohľad aj chuť. (Ilustračný obrázok)
Čokoládová torta s hruškami vás dostane na prvý pohľad aj chuť. (Ilustračný obrázok)iStock
Jeseň prináša kratšie dni a dlhšie večery, ktoré priam zvádzajú zostať doma s horúcim čajom a teplou dekou. Je to tiež čas hojného ovocia – šťavnatých hrušiek, jabĺk a sliviek, ktoré prinášajú do kuchyne vône jesene.

Medzi nimi majú hrušky výnimočné miesto. Ich jemná sladkosť sa dokonale spája s intenzívnou chuťou čokolády. Spolu vytvárajú neodolateľný základ pre dezert, ktorý je zároveň elegantný aj jednoduchý.

Táto čokoládová torta s celými hruškami kombinuje nadýchané, vláčne cesto s hlbokou chuťou kakaa a jemným ovocným srdcom. Upečené hrušky sa stanú nielen dekoráciou, ale aj chutným prekvapením. Po rozkrojení torta odhalí zlatisté ovocie ponorené do tmavého čokoládového cesta – efekt, ktorý očarí na prvý pohľad.

Ingrediencie:

  • 4 zrelé, ale pevné hrušky (stredne veľké)
  • 200 g horkej čokolády (min. 60 % kakaa)
  • 200 g masla
  • 150 g cukru
  • 4 vajcia
  • 200 g pšeničnej múky
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 1 čajová lyžička škorice
  • štipka soli
  • práškový cukor na posypanie (voliteľné)

Postup:

Táto torta je zosobnením jesene – jemná, aromatická a plná šarmu sezónneho ovocia. Jej príprava je prekvapivo jednoduchá, no výsledok pôsobí luxusne. Skvele sa hodí k šálke voňavej kávy alebo čaju a premení aj ten najdlhší jesenný večer na príjemný okamih plný tepla.

Tento článok pochádza z partnerského webu vydavateľstva Ringier. Obsah a údaje v ňom uvedené boli prevzaté bez redakčných zásahov.

;