<!--Y5Sw1STiZEayoqy8-->

Zničené vlasy a pleť zachráni jediný produkt: Tento zázrak nahradí polovicu vašej kozmetickej taštičky

Tajomstvo dokonale hydratovanej pleti a prirodzeného jasu.
Tajomstvo dokonale hydratovanej pleti a prirodzeného jasu.iStock
Boje so suchými šupinkami, mdlým tónom pleti či predčasnými vráskami majú spoločného menovateľa – narušenú ochrannú bariéru pokožky. Riešením je skvalán, prirodzený booster, ktorý uzamyká vlhkosť hlboko v tkanive.

Svet krásy je plný komplikovaných pojmov. Popri kyseline hyalurónovej a kolagéne sa čoraz častejšie objavuje ďalší favorit – skvalán. Nikdy ste o ňom nepočuli? Prezradíme vám, čo sa za ním skrýva a prečo si ho vaša pleť zamiluje.

azet hry

Zázrak z olivového oleja a cukrovej trstiny

Ak sa v súčasnosti pozriete na zloženie kozmetických produktov bližšie, medzi známymi účinnými látkami si všimnete jeden menej bežný názov. Pozor však na zámenu – skvalán nie je to isté čo skvalén. Skvalén je prirodzenou súčasťou ľudského kožného mazu a je známy skôr tým, že upcháva póry, než aby nám vyčaroval krásnu pleť.

Skvalán má však presne opačný účinok. Ide o bezfarebnú látku bez zápachu, ktorá sa získava z olivového oleja alebo cukrovej trstiny. Je nielen úplne vegánska, ale aj skutočným posilňovačom pre vašu pokožku. Tu sú dôvody, prečo ho vyskúšať:

Skvalán posilňuje prirodzený lipidový film pokožky a zabraňuje strate vlhkosti. Zlepšuje hydratáciu, vďaka čomu suché, šupinaté a popraskané miesta nemajú žiadnu šancu.

Pre prirodzený „glow“ efekt

Hoci sa skvalán najčastejšie získava z olivového oleja, táto chemická zlúčenina nezanecháva mastný film. Je preto vhodná pre všetky typy pleti. Dodáva tvári svieži jas (glow), zanecháva pokožku zamatovo jemnú a výborne funguje aj ako podklad pod make-up.

Viac než len olej.
Viac než len olej.Magnific

Silný antioxidačný účinok

UV žiarenie, fajčenie a znečistené ovzdušie našu pleť zaťažujú a urýchľujú jej starnutie. Skvalán dokáže pôsobiť ako silný antioxidant – viaže voľné radikály a chráni pokožku pred vonkajšími vplyvmi ako neviditeľný štít. Tým účinne predchádza vzniku vrások a jemných línií.

Multifunkčná prísada

Skvalán nájdete najmä v pleťových krémoch, sérach alebo čistiacich emulziách. Tento lipid však môžete používať aj ako čistý olej – a to nielen na tvár. Vaše vlasy tento hydratačný boost takisto ocenia. Stačí pridať pár kvapiek do šampónu alebo olej vmasírovať priamo do končekov.

Skvalánový olej kúpite vo väčších drogériách alebo v špecializovaných e-shopoch s kozmetikou.

Tento článok pochádza z partnerského webu vydavateľstva Ringier.

Začnite diskusiu
;